tumblr statistics


Kategori: Medicin  (Skriv en fråga i denna kategori) | Tillbaka till förstasidan


Skrivet av: Anonym - 2011-05-03 17:27


Homeopati som alternativmedicin

Vad tycker ni om homeopati? Skulle ni kunna tänka er att använda det som alternativmedicin? Eller går det bort i 180 för att det är för flummigt?
Skulle vilja ha kontakt med någon som blivit hjälpt av homeopati och vad ni trodde att det var som gjorde att det fungerade.

SVAR:


Skrivet av: Arsenal4ever (10 poäng) - 2011-05-06 22:38


Efter att ha läst följande artikel

http://

kommer jag nog inte våga testa på homeopati som alternativmedicin. Homeopati går alltså ut på att man tar en liknande substans som framkallade symptomet för att bota det. Så om man har hjärtklappning så ger man kaffe till patienten. Typ. Så det är lite fight fire with fire som är taktiken.

Men så använder man så pyttesmå, utspädda mängder att det enligt vanliga läkare aldrig skulle kunna göra någon som helst skillnad i våra kroppar.

Jag tror att anledningen till att vissa blir hjälpta av homeopati är för att homeopaten tar lång tid på sig att hjälpa dig. Ofta sitter man en och en halv timme och pratar. Jämför det med att gå till vanliga doktorn då man får kanske trekvart och ständigt känner sig stressad. Vanliga läkare lyssnar ofta inte och tycks ha bråttom. Att då äntligen komma till någon som förstår en framkallar ett lugn och tillfredsställelse hos patienten vilket kan hjälpa denne att bli botad.

Många sorters alternativmedicin sysslar med att läka själen och kanske har vi inom traditionell medicin inte kommit så långt ännu att vi velat inse hur kraftfull det tillvägagångssättet kan vara.

Det är i alla fall varför jag tror att homeopati hjälper. Men man vet aldrig om det också kan vara något annat!


(0) (0)
Skrivet av: junibarn (0 poäng) - 2011-06-26 11:33


Jag har enbart goda erfarenheter av homeopati. Man får ju droppar som man tar ( typ 10 droppar per dag). Det är otroligt vad homeopaten ser i dina ögon. Där ställer de ju diagnosen. Har själv en son som varit VÄLDIGT allergisk hela livet. Har smort cortison . starkare och starkare. huden gick sönder, ögonen svällde och ögonlocken sprack. Nu har det gått ca tre år sedan vi slutade med cortison. Huden är hel. Mot vissa saker finns allergi kvar, men vinsten att kunna leva ett "normalt" liv är enorm. Slut med cortisonkrämer. När vi höll på med dropparna så sa våran homeopat att han inte fick smörja cortison, för det här ska ut ur kroppen. Det blir sämre innan det blir bättre. Kan nog berätta hur mycket som helst. Men helt klart. Prova. Obs de behandlar ju inte barn under en viss ålder - och ja, ja har fullt förtroende för vanlig sjukvård också.

(0) (0)


Du måste vara inloggad för att svara.
Logga in uppe till höger eller bli medlem


De 10 senaste frågorna i denna kategori:
Läkemedel i Sverige
en fråga om droger
färga håret för all framtid
Sniffsnus (snuff) är det farligt?
Homeopati som alternativmedicin
vad är osteopati ?